PL Focus 3: Čo nám naznačili giganti?

Návrat Cristiana Ronalda do Manchestru United ešte viac vyšperkoval aktuálne prestupové obdobie v Premier League.

Pár hodín je ešte okno otvorené, no už teraz môžeme skonštatovať, že bude jedno z najgigantickejších za posledné roky. Hráči, ktorí prišli na ostrovy sú zárukou, že už beztak kvalitná liga bude ešte kvalitnejšia.

Romelu Lukaku v Chelsea, trojica Ronaldo – Varane – Sancho v Manchestri United, Kucka vo Watforde, Bailey v Aston Ville, Daka v Leicesteri, Konaté v Liverpoole, Romero v Tottenhame či Hwang vo Wolves… to všetko sú hráči, vďaka ktorým sa ľudia budú tešiť na zápasy, chodiť na štadióny a zapínať si televízor.

Nedávne prestupy a už aj úvodné tri ligové kolá naznačujú, že nás pravdepodobne čaká jeden z najvzrušujúcejších ročníkov v histórii Premier League.

Štyria veľkí favoriti, manchesterské kluby, Liverpool a Chelsea už vykazujú znaky tímov bez výraznejších slabín a s extrémnou kvalitou v kádri.

GUARDIOLOVCI NEBEZPEČNÍ AJ BEZ NOVÉHO ÚTOČNÍKA

Manchester City síce nezískal Messiho, Ronalda, Mbappého a ani Haalanda, a tak sa možno zdá, že absencia kvalitného strajkera môže byť problémová. Guardiola však vie, že hernú variabilitu môže ešte do vyššieho levelu posunúť majster kreatívy Jack Grealish.

Góly vedia dávať aj iní, cez víkend to koniec koncov ukázali Ferrán Torres s Gabrielom Jesusom. City asi nepredvedie takú krasojazdu ako od decembra do mája, ale o titul bojovať bude.

ČERVENÍ DIABLI CHCÚ V TABUĽKE EŠTE VYŠŠIE

Do boja o ligový primát budú chcieť prehovoriť aj tí z červenej strany mesta. Na Old Trafford sa bude najbližšie týždne rozprávať iba o Cristianovi Ronaldovi. Ústrednou postavou však bude manažér Solskjaer, ktorého čaká neľahká úloha, a síce, vyskladať zostavu tak, aby všetky dieliky do seba zapadli čo najideálnejšie.

Nór bude musieť okrem iného riešiť aj to, kto bude za Red Devils kopať penalty. Zdá sa vám to ako banalita? Nie, stačí si spomenúť ako to vyzeralo pred časom medzi kohútmi PSG. Jedno je však isté, s CR7, Varaneom a Sanchom musí Manchester United myslieť len na tie najvyššie méty.

THE BLUES SKVELÍ V OFENZÍVE AJ DEFENZÍVE

Chelsea je svojou kvalitou kádra (aj do šírky) takisto determinovaná bojovať o prvý ligový primát od roku 2017. Prvé tri ligové zápasy ukázali, že Tuchelov tím bude možno ešte silnejší, ako ten spred niekoľkých mesiacov.

Cez víkend doma na Anfield narazil aj Liverpool, ktorý nedokázal kvantitatívnu výhodu v druhom polčase premietnuť aj do výsledku. Modrí sú fantastickí v defenzíve a príchod Romelua Lukakua nepochybne zvýšil aj útočnú kvalitu. Ak Chelsea začne lepšie ako vlani zvládať súboje s tímami z veľkej päťky, môže sa prekopať až na piedestál.

THE REDS V TICHOSTI ZA NAJVYŠŠÍMI MÉTAMI

Liverpool sa počas predsezónneho obdobia držal v úzadí, čo môže byť najmä v prvých týždňoch jeho výhodou. Káder sa upravil len kozmeticky. Uzdravené a oddýchnuté opory nabrali nový impulz, svieži vánok privial talentovaný Harvey Elliott a chúlostivý stopérsky post prišiel vystužiť Konaté.

Na Anfield nevládne žiadny frmol, práve naopak, Klopp má potrebný pokoj na znovuobjavenie mozaiky podobnej tej spred 2-3 rokov.

NEODPISUJME ANI KOHÚTOV

Tottenham v najužšom okruhu favoritov nebol a stále ani nie je. V prvých troch kolách však kohúti získali plných deväť bodov a čo je možno ešte dôležitejšie, pod novým stratégom Nunom Espiritom Santom sa vo všetkých zápasoch prezentovali kompaktným výkonom.

Výhra so City nebola ani zďaleka vecou náhody. Rovnako ako fakt, že Spurs ešte ani raz neinkasovali. Harry Kane ostal a tak sa zdá byť aktuálna situácia na severe Londýna stabilizovaná a plná motivácie. Kto by to bol pred mesiacov povedal. Daniel Levy to možno uhral ako skutočný génius.

O Arsenale niekedy nabudúce. Dajme ešte kanonierom čas počas reprezentačnej pauzy, potom sa uvidí…