UFC 262: Oliveira vs Chandler

Dlhoočakávaný súboj je konečne tu. V noci spoznáme meno nového šampióna ľahkej váhy.

O opasok, ktorého sa vzdal neporazený šampión Khabib Nurmagomedov sa vo vypredanej Toyota Center aréne v Houstone pobije Charles Oliveira s Michaelom Chandlerom.

Charles Oliveira ťahá osemzápasovú víťaznú sériu a bitku o titul si právom zaslúži. Špecialista na Jiu-Jitsu v posledných súbojoch jasne ukázal, že nie je expertom iba v boji na zemi, ale že vie byť aj poriadne nebezpečný v postoji. V poslednom zápase to na vlastnej koži zistil obávaný Tony Ferguson, ktorý sa na turnaji postará o hlavný predzápas.

Pokiaľ ide o Michaela Chandlera, ten sa dostal k titulovej šanci nesmierne rýchlo, s čím nie sú ostatní ašpiranti až tak v pohode. Môže za to najmä Dustin Poirier, ktorý sa svojho práva vzdal. Prednosť dal zavŕšeniu trilógie s Conorom McGregorom, ktorá mu predsa len zarobí o nejaké to euro viac.

Chandler je bývalým šampiónom druhej najväčšej organizácie Bellator. V nej prehral iba dvakrát, pričom v súboji s Primusom si hneď na začiatku zlomil nohu. K zemi ho dokázal poslať iba Patricio Freire. V UFC nastúpil iba do jedného zápasu. Parádnym výkonom, za ktorý si vyslúžil aj bonus, zložil Dana Hookera.

Okrem titulového súboja bude zaujímavý aj návrat Tonyho Fergusona. Bývalý titulový vyzývateľ prehral po sérii dvanástich víťazstiev dva zápasy a kritici hovoria o jeho pomalom, ale istom konci. Tony to rázne odmieta a dokázať nám to chce už v noci.

Po Justinovi Gaethjem a Charlesovi Oliveirovi ho ale čaká ďalšia poriadne náročná skúška v podobe Beneila Dariusha. Ten vyhral šesť zápasov v rade, súboj s Fergusonom ale bude v jeho kariére jednoznačne najväčším zápasom, v ktorom sa bude môcť ukázať. V prípade víťazstva sa môžu zapojiť do boja o opasok v ľahkej váhe.

Veľmi atraktívny zápas by sme mohli vidieť aj medzi Edsonom Barbozom a Shaneom Burgosom. Obaja radi bojujú v postoji, takže by sme sa mohli dočkať atraktívnej prestrelky.

UFC 262: (komentujú M. Petrgál, M. Kohout)
Charles Oliveira vs. Michael Chandler – titulový zápas v ľahkej váhe
Tony Ferguson vs. Beneil Dariush
Katlyn Chookagian vs. Viviane Araujo
Shane Burgos vs. Edson Barboza
Matt Schnell vs. Rogerio Bontorin