UFC 264: Poirier vs McGregor 3

Dlhoočakávaný súboj v najprestížnejšej organizácii zmiešaných bojových umení UFC je konečne tu. V nedeľu ráno sa dozvieme víťaza ostrosledovanej trilógie Poirier – McGregor.

Galavečer UFC 264 bude hostiť populárna T-Mobile Aréna v Las Vegas. Hlavným zápasom bude tretí súboj nezmieriteľných rivalov. Dustin Poirier sa pokúsi v roku 2021 druhýkrát zdolať Conora McGregora.

Slušný Conor McGregor je minulosťou. Januárový neúspech podľa jeho vlastných slov prebral tigra, ktorý si opäť neberie servítky pred ústa a hodlá dosiahnuť víťazstvo všetkými dostupnými prostriedkami. Od oznámenia tretieho zápasu útočí na Poiriera pri každej príležitosti.

Niet sa čomu čudovať, ide o veľa. Víťaz dostane titulovú šancu proti čerstvému šampiónovi Charlesovi Oliveirovi. Prípadná prehra skomplikuje situáciu obom zápasníkom.

Najmä McGregorovi, pre ktorého by to bola už tretia prehra z posledných štyroch zápasov v MMA. Jediné víťazstvo si pripísal proti veteránovi Donaldovi Cerronemu, ktorý má najlepšie dávno za sebou, takže víťazstvo nemá až takú váhu.

Dustin Poirier naopak vyhral z posledných siedmich zápasov šesť. Neuspel iba v titulovom súboji s bývalým šampiónom Khabibom Nurmagomedovom. Okrem neho ale v klietke porazil také mená, ako Justin Gaethje, Eddie Alvarez, Anthony Pettis, či Max Holloway.

Prvý vzájomný zápas sa uskutočnil ešte v roku 2014. Pre írsku superstar bol Poirier prvou ostrou skúškou. Na turnaji UFC 178 mu uštedril technické KO už po jednej minúte a 46 sekundách. Víťazstvo mu otvorilo neuveriteľné možnosti, ktoré nakoniec pretavil v zisk dvoch opaskov v dvoch rôznych váhových kategóriách. Podarilo sa mu to ako prvému zápasníkovi v histórii UFC.

V poslednej dobe ale jeho športová karéra upadá. Kritici mu vyčítajú, že sa viac sústredí na marketing a na budovanie vlastnej značky, ako na športový úspech. Nakoniec sa to potvrdilo aj v poslednom súboji s Poirierom, v ktorom bol McGregor iba tieňom toho zápasníka z minulosti.

Dustin mu perfektnou taktikou dokázal rozkopať prednú nohu a následne ho v druhom kole ukončiť. Poirier je prvým bojovníkom, ktorý Conora dokázal ukončiť knokautom. Zavŕšenie trilógie bude nesmierne zaujímavé.

Okrem zápasu večera určite zaujme aj hlavný predzápas, v ktorom Gilbert Burns vyzve Stephena Thompsona.  Na turnaji sa predstaví aj veľmi populárny a obľúbený Sean O’Malley. Jeho súperom bude Kris Moutinho.

UFC 264: (komentujú M. Petrgál, T. Kohout)
Dustin Poirier vs. Conor McGregor
Gilbert Burns vs. Stephen Thompson
Tai Tuivasa vs. Greg Hardy
Irene Aldana vs. Yana Kunitskaya
Sean O’Malley vs. Kris Moutinho