Óda na futbal na Etihad Stadium (Liga majstrov)

Liga majstrov sa pomaly, ale isto blíži do finále. Na programe milionárskej súťaže bol v utorok večer prvý semifinálový súboj medzi Manchestrom City a Realom Madrid. Na Etihad Stadium napokon diváci videli nečakanú gólovú prestrelku s lepším koncom pre domácich.

Citizens sa dostali už v úvodnej štvrťhodine stretnutia do dvojgólového vedenia. Po Kevinovi De Bruynovi sa do listiny strelcov zapísal aj Gabriel Jesus. Do prestávky sa ale ešte Los Merengues podarilo vsietiť kontaktný gól. Nestrelil ho nik iný, ako v životnej forme hrajúci Karim Benzema.

Sky Blues vstúpili lepšie aj do druhého dejstva. Dvojgólové vedenie vrátil domácim mladučký Phil Foden. Netrvalo však ani dve minúty, pretože na rozdiel jedného gólu vzápätí znížil talentovaný Vinicius Junior, ktorý najprv brilantným spôsobom oklamal stárnuceho Fernandinha a následne aj ďalšieho krajana Edersona.

Po kontaktnom góle sa obraz hry trochu zmenil. Domáci, ktorí po väčšinu času udávali tempo sa trochu stiahli a „pusinky“ vycítili šancu na remízu. To sa im ale nepodarilo, pretože z ničoho nič udrel Bernardo Silva. Citizens mohli pridať v závere aj ďalšie góly. Vynikajúce príležitosti však zahodili a v závere prišiel trest.

Po Laporteho ruke odpískal rozhodca pokutový kop. Karim Benzema ho premenil panenkovským spôsobom a Realu opäť dodal slušnú nádej do odvety. Francúz je so 14 gólmi najlepším strelcom prebiehajúceho ročníka.

Liga majstrov – semifinále
Manchester City – Real Madrid 4:3 (2:1)
Góly:
2. De Bruyne, 11. Jesus, 53. Foden, 74. Silva – 33. a 82. (PK) Benzema, 55. Vinicius