Nabitý UFC 281. Adesanyu čaká súper, ktorý ho knockoutoval

Predposledný číslovaný event UFC v roku 2022 je poriadne „nadupaný“. V legendárnej Madison Square Garden v New Yorku uvidíme dva titulové zápasy a určite o nič menej atraktívny súboj medzi Dustinom Poirierom a Michaelom Chandlerom.

Poďme ale pekne po poriadku. O zahájenie hlavnej karty sa postará Dan Hooker, ktorý sa pokúsi prelomiť sériu štyroch prehier v dueli s Claudiom Puellesom.

Bodku za svojou bohatou kariérou dá bývalý šampión v ľahkej váhe Frankie Edgar. Súperom skúseného 41-ročného matadora pri jeho rozlúčke s klietkou UFC bude o desať rokov mladší Chris Gutierrez.

O tretí zápas hlavnej karty sa postarajú dve veľké mená ľahkej váhy Dustin Poirier a Michael Chandler. Pre oboch borcov pôjde o mimoriadne dôležitý súboj z pohľadu ďalšej titulovej šance.

Poirier je niekdajším šampiónom ľahkej váhy a jeho kvalitách sa dvakrát presvedčil aj Conor McGregor. Okrem nezameniteľného Íra však má na konte aj výhry nad Hookerom, Hollowayom, či Gaethjem. Počas uplynulých šiestich rokov prehral iba dva zápasy, prehry s Khabibom a Oliveirom ho však boleli o to viac, že ho to stálo opasok.

Chandlerovi stačili na zaradenie medzi elitu vo svojej váhovej kategórii len štyri zápasy v UFC. Pri premiére zdolal Dana Hookera a hneď dostal šancu zabojovať o titul. Pri nej bol veľmi blízko k porazeniu Oliveiru, nakoniec ale po TKO v druhom kole odchádzal z klietky ako porazený. Následne na body nestačil ani v mimoriadne atraktívnom súboji na Gaethjeho, vo svojom zatiaľ poslednom vystúpení si ale poriadne zdvihol sebavedomie famóznym frontkickom, ktorým doslova uspal legendu UFC Tonyho Fergusona.

Tento súboj rozhodne bude stáť za to!

To isté však platí aj o predzápase hlavného súboja večera. V slamovej váhe sa pokúsi opasok znova získať Číňanka Zhang Weili. Tá si po dvoch prehrách s Rose Namajunas v júni znova pripísala triumf, keď opäť zdolala Poľku Joannu Jedrzejczyk a tentokrát sa postaví proti držiteľke titulu Carle Esparza.

Tá má za sebou obdivuhodnú sériu, keď od prehry s Tatianou Suarez ešte v septembri 2018 postupne zdolala Jandirobu, Grasso, Waterson, Rodriguez, Yan a v máji tohto roka už spomínanú Namajunas.

Vrcholom UFC 281 bude ale nepochybne súboj Israela Adesanyu s Alexom Pereirom. Najdlhšie vládnuci šampión, pre ktorého to bude už siedma obhajoba titulu, bude čeliť mimoriadne náročnému súperovi. Brazílčan Alex Pereira je pre Izzyho doslova strašiakom z minulosti, keďže práve on ho dokázal dvakrát poraziť v kickboxe. V K1 mu dokonca „doprial“ aj veľmi tvrdý knockout.

Adesanya, ktorý je vlastníkom opasku už od roku 2019, ho naposledy obhájil proti Jaredovi Cannonierovi. Pereira má však za sebou tiež sériu výhier, od roku 2021 zdolal Michailidisa, Silvu a aj Stricklanda.

Či sa z Pereiru stane pre Adesanyu po K1 strašiakom aj v UFC sa dozvieme v nedeľu od 4:00 na PREMIER SPORT 1. Komentátormi nabitého eventu budú Michal Petrgál a Tomáš Kohout.

UFC 281 – HLAVNÁ KARTA
Dan Hooker vs. Claudio Puelles (Featherweight)
Frankie Edgar vs. Chris Gutierrez (Bantamweight)
Dustin Poirier vs. Michael Chandler (Lightweight)
Carla Esparza vs. Weili Zhang (Strawweight titulový zápas)
Israel Adesanya vs. Alex Pereira (Middleweight titulový zápas)