Vyradí Real po červených aj modrých?

Štvrťfinálová odveta Ligy majstrov UEFA postaví proti sebe v Londýne v priamom prenose PREMIER SPORT 2 Chelsea a Real Madrid.

Utrápení The Blues na výhru vo všetkých súťažiach čakajú už šesť zápasov a aktuálne vrátane neúspechu v Madride prehrali tri duely v rade. Proti Dortmundu sa im síce podarilo zvrátiť nepriaznivý vývoj, keď v Nemecku prehrali 0:1, no doma súboj otočili vo svoj prospech po výsledku 2:0, ale tomu, že sa im to podarí aj proti bielemu baletu, zrejme neveria ani tí najvernejší fanúšikovia.

Ancelottiovci majú totiž slušnú fazónu. Nepríjemným prekvapením síce bolo domáce ligové zaváhanie s Villarrealom, okrem toho však Madridčania nadelili Valladolidu šestku, v Cadize aj v prvom zápase proti Chelsea vyhrali 2:0 a v pohári „dopriali“ poriadnu hanbu domácej Barcelone po výprasku 4:0. V Lige majstrov aktuálne ťahajú sériu štyroch víťazstiev po sebe, keď Celticu nadelili päťku, dvojzápas s Liverpoolom ovládli s celkovým skóre 6:2 a výhrou vykročili aj v tomto dvojzápase.

Tímy proti sebe stáli aj v minuloročnom štvrťfinále, v Londýne vtedy vyhrali hostia 3:1. V odvete v Madride síce The Blues manko zmazali, gól Benzemu v predĺžení ale napokon nasmeroval Real až k trofeji.

Priamy prenos na PS2 štartuje o 20:15.

Predpokladané zostavy
CHELSEA:
Arrizabalaga; Fofana, Thiago Silva, Chalobah; James, Kanté, Fernández, Cucurella; Mudryk, Havertz, Sterling
REAL: Courtois; Carvajal, Militão, Alaba, Camavinga; Modrić, Kroos; Valverde; Rodrygo, Benzema, Vinícius

Len o desať kilometrov ďalej od Stamford Bridge sa futbaloví fanúšikovia budú tlačiť aj na tribúnach The Den, kde Millwall v rámci 43. kola Championship privíta Birmingham City.

Kým domáci siahajú na miestenku do play-off o Premier League, na piatom mieste majú pred prvým pod čiarou Coventry náskok troch bodov, hostia potrebujú už len málo k tomu, aby spečatili svoju účasť aj v ďalšom ročníku druhej najvyššej anglickej súťaže. Od Readingu ich delí osem bodov a v záverečných štyroch zápasoch im tak k tomu už naozaj veľa netreba.

Ak by sa Birminghamu podarilo uhrať remízu, rovnako ako v dvoch vzájomných zápasoch v roku 2022, môžu jeho hráči oslavovať. Pre The Lions by však takýto výsledok mohol znamenať nepríjemné komplikácie a pôjdu za tromi bodmi.

Na The Den zavítame o 20:55 na PS1 spolu s Filipom Mentelom.