Líšky navštívia v dohrávke Londýn

Druhé kolo anglickej Premier League skompletizujeme pondelkovou dohrávkou na Olympijskom štadióne v hlavnom meste.

Pôjde o veľmi atraktívny duel, pretože dnešní rivali sa v minulom ročníku umiestnili v prvej šestke. Ani v jednom kádri nenastali výrazné zmeny, a preto môžeme od oboch mužstiev očakávať pohárové ambície aj v tomto ročníku.

Úvod vyšiel obom celkom podľa predstáv. West Ham United predviedol v St. James‘ Parku v Newcastli fantastický obrat z 1:2 na 4:2, zatiaľ čo Leicester City si doma o deň skôr poradil s nevyspytateľným Wolverhamptonom 1:0.

Leicester vynikajúcim spôsobom nadviazal na otvárací duel sezóny. V prestížnom anglickom superpohári s názvom Community Shield si rovnakým výsledkom poradil aj s Manchestrom City a pridal ďalšiu cennú trofej do svojej zbierky.

To ale mužstvu Brendana Rodgersa stačiť nebude. The Foxes prežili v predchádzajúcich dvoch sezónach Premier League dve takmer identické sklamania. Počas oboch ročníkov sa držali v prvej štvorke, z ktorej napokon v posledných dvoch kolách vypadli. Tentokrát budú veriť prísloviu „Do tretice všetko dobré.“

Líšky sa o návrat do Ligy majstrov pokúsia bez dlhoročného kapitána Wesa Morgana a jeho kolegu z defenzívnych radov Christiana Fuchsa. Rodgers tieto stálice pred novou sezónou nahradil Jannikom Vestergaardom, Ryanom Bertrandom, Boubakary Soumarom a Patsonom Dakom.

David Moyes dokázal udržať všetky opory. Klub opustilo viacero hráčov, žiaden z nich však nemal veľký vplyv na minulosezónne výkony. Škótsky lodivod naopak káder posilnil o zaujímavé mená. Dres The Hammers budú v novej sezóne obliekať Thierry Nevers, Pierre Ekwah Elimby, Armstrong Oko-Flex a Alphonse Areola, ktorý bude bojovať o pozíciu jednotky s Lukaszom Fabianskim.

Na Olympic Stadium si to rozdajú aj dvaja elitní kanonieri. Jamie Vardy i Michail Antonio si už v novej sezóne stihli otvoriť strelecké účty. V prípade, že Jamajčan skóruje aj dnes, osamostatní sa v tabuľke strelcov od legendárneho Paola Di Cania a stane sa najlepším kanonierom v histórii klubu v novodobej ére Premier League. V 159 zápasoch Antonio zaznamenal 47 gólov a to rozhodne nie je zlé vzhľadom k tomu, že v klube začínal na pozícii krajného obrancu.

Program 2. Kola Premier League 
20:55 PS1 West Ham United – Leicester City (komentuje M. Lukáč)

Záznam: Sky Bet Championship
18:00 PS1 QPR – Barnsley (K. Jakubovič)