UFC Fight Night: Reyes vs Procházka

Fanúšikovia domácej scény MMA sa konečne dočkali. Jiřího Procházku čaká druhý zápas v najprestížnejšej organizácii zmiešaných bojových umení UFC a nie hocijaký.

Sympatický a pokorný bojovník z Čiech sa postará rovno o hlavný zápas večera, čo sa doteraz v UFC nepodarilo žiadnemu bojovníkovi z Čiech a Slovenska. Čaká ho najťažší súper v doterajšej kariére. V oktagone si pomeria sily s bývalým titulovým vyzývateľom Dominickom Reyesom.

Ich vzájomný zápas bol pôvodne na programe už koncom februára. Dominick Reyes si však privodil zranenie a obaja sa dohodli, že sa súboj uskutoční v prvý májový deň v Apex aréne v Las Vegas.

Jiří Procházka je bývalým šampiónom japonskej organizácie RIZIN v poloťažkej váhe. Titul dokázal naposledy obhájiť proti veteránovi UFC Dollawayovi a následne mu vypršala zmluva.

Logickým krokom bol presun do silnejšej organizácie a keď prišla ponuka z UFC a šanca pomerať si sily s tými úplne najlepšími, tak český samuraj neváhal.

Premiéru si pripísal na turnaji UFC 251, ktorého hlavným zápasom bol prvý vzájomný súboj Usmana s Masvidalom. Procházkovým súperom bol bývalý titulový vyzývateľ Volkan Oezdemir.

Český zápasník svojim netypickým štýlom a parádnym knokautom okamžite zaujal širokú verejnosť i samotného prezidenta Dana Whitea. Za prvé víťazstvo v Lige majstrov si vyslúžil aj bonus za výkon večera. Jirka vďaka víťazstvu poskočil na piate miesto poloťažkej váhy.

Očakávalo sa, že ďalší súper bude poriadne atraktívny a tak sa aj stalo. Organizácia ukázala prstom na Dominicka Reyesa, bývalého titulového vyzývateľa, ktorý dokázal nielen potrápiť, ale podľa mnohých aj poraziť jedného z najlepších bojovníkov histórie Jona Jonesa.

Hlavným zápasom večera bude ženský súboj v mušej váhe medzi Michelle Waterson a Marinou Rodriguez. Obávaná Brazílčanka prehrala zo šestnástich zápasov iba dva. Je šestkou rebríčka, ktorému po novom vládne Rose Namajunas. Waterson je na deviatom mieste.

Fanúšikovia MMA sa určite tešia aj na návrat legendárneho Donalda Cerroneho. Veterán plánuje ukončiť štvorzápasovú sériu prehier a zdolať Alexa Morona. Na hlavnej karte sa okrem nich predstaví aj Neil Magny, či Gregor Gillespie.

S Dominickom Reyesom prehra na body poriadne otriasla, čo sa jasne preukázalo aj v jeho nasledujúcom zápase. Jones sa vzdal opasku a presunul sa o váhovú kategóriu vyššie.

Dominick dostal obrovskú šancu vziať si to, po čom tak túžil. Do cesty sa mu v boji o titul postavil Jan Blachowicz, ktorý Američana ukončil v druhom kole. Po dvoch prehrách bude pre Reyesa zápas s Procházkom viac ako dôležitý. Ďalšiu prehru by mohol znášať naozaj veľmi ťažko.

S Procházkom to bude mať trojka poloťažkej divízie v oktagone veľmi náročné, pretože český bojovník vyniká veľkým zápasovým IQ, rýchlosťou, neuveriteľnou kondíciou a precíznou technikou. Zároveň je nesmierne nepredvídateľný a súpera vie hocikedy prekvapiť. Na takých súperov sa pripravuje naozaj veľmi ťažko. Skúsenosti sú tiež na strane Procházku, ktorý nastúpil do tridsiatich zápasov, zatiaľ čo Reyes absolvoval iba 14 profesionálnych MMA zápasov.

UFC Fight Night: MAIN CARD
Dominick Reyes vs Jiří Procházka
Cub Swanson vs Giga Chikadze
Ion Cutelaba vs Dustin Jacoby
Sean Strickland vs Krzysztof Jotko

Merab Dvalishvili vs Cody Stamann
Poliana Botelho vs Luana Carolina